Ga terug
Afdrukken

Recept Gebakken Banaan

Als dessert, of bij de koffie.

Gang Bij de koffie, Dessert
Keuken Nederlands
Keyword gebakken banaan
Voorbereidingstijd 10 minuten
Kooktijd 15 minuten
Totale Tijd 25 minuten
Geschikt voor 4 Personen
Calorieën 127 kcal

Ingrediënten

  • 150 Gram Zelfrijzend bakmeel
  • 1 Ei
  • 2 Rijpe bananen
  • 75 Milliliter Melk
  • Snufje zout
  • Frituurolie

Bereiding

  1. Maak van zelfrijzend bakmeel, een ei, melk en een beetje zout, een glad beslag.

  2. Maak de olie goed heet in een pan, dit kan ook in een friteuse.

  3. Snij een banaan één keer in de breedte doormidden, en halveer beide stukken nog een keer in de lengte.

  4. Dompel de stukken banaan onder in het beslag, en bak deze in de olie goudbruin. Laat ze even uitdruipen in een vergiet, of op een bordje met wat keukenpapier.

  5. Lekker, zoals we dat ook met Oud en Nieuw doen, met wat poedersuiker.

Opmerkingen - Tips

Je kunt dit gerecht gebruiken als bijgerecht bij talloze hoofdgerechten, eten als voorgerecht of bij het nagerecht. Maar ook erg lekker als een tussendoortje.

Overigens maakt het niet veel uit of je speciaal bakbananen gebruikt, of de gewone banaan.